All inclusive     Лято 2022   Почивки

Отстъпки за Ранни Записвания до 30%

Оферти за хотели, почивки на СПА, море и планина в
България и Чужбина

ШРИ ЛАНКА - ДРЕВНА И КРАСИВА
> >


 


Обиколен тур на Шри Ланка за 10 дни 7 нощувки с обслужване на български език и богата програма

Етикети: Екзотика Екскурзии самолет Екскурзии Обиколни Турове Екзотични пътувания

Нощувки: 7

Дни: 10

Транспорт: Самолет

0%

0%


Цени от 2932.00 лв.


ШРИ ЛАНКА – ДРЕВНА И КРАСИВА

Маршрут: Коломбо - Ватала - Пинавала - Дамбула - Сигирия - Матале - Канди - Перадения - Нувара Елия - Яла - Панадура - Коломбо

9 дни / 7 нощувки със закуски и вечери

31.03.2022 – 09.04.2022

Шри Ланка - добре дошли в тропическия рай! Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения... Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова. Програмата ви завършва с плажна почивка на красивото крайбрежие на Индийския океан.

 

ПРОГРАМА

 

1-ви ден/31.03.2022  София – Истанбул - Коломбо

 

Отпътуване от летище София с полет на Turkish Airlines в 21:25 ч. Пристигане в Истанбул в 22:55 ч.

2-ри ден/ 01.04.2022  Истанбул - Коломбо                                     

Отпътуване от Истанбул в 01:50 ч и пристигане на летище Коломбо в 15:00 ч. Трансфер до хотел Pegasus Reef 4* (http://www.pegasusreefhotel.com/), Ватала или подобен. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

3-ти ден/ 02.04.2022   Ватала – Пинавала -  Дамбула                                          

След закуска се отправяме към сиропиталището за слонове Pinnawala, където ще разгледaме уникалния резерват.

Pinnawala – Сиропиталището за слонове е основано през 1975г. за да приюти изоставени и ранени слончета и днес се е превърнало в огромна фамилия. Броят на слоновете е достигнал до 40 сега, включително и бебета слончета, докарани от различни места, има и много новородени слончета в резултат на програмата за развъждане на слонове. Невероятно изживяване, което не е за пропускане.

След това програмата продължава към Дамбула. Пътува се около 2 часа. Следващата ни спирка и едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка - Дамбула. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан "Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години. Вечеря и нощувка в хотел Sigiriana Resort 4* (https://sigirianaresort.com/)Dambula или подобен.

4-ти ден/ 03.04.2022   Дамбула - Полонаруа - Сигирия - Дамбула

Закуска и отпътуване от Дамбула за Старинния град Полонаруа.

Pollonnaruwa - Втората столицата на Шри Ланка, която датира от 11-ти и 12-ти век след Христа. Днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще видите останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на на Буда, в неговите традиционни три пози - “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Ще посетите залата за аудиенции, лотосовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая - езеро, построен от крал Паракрамабаху Велики. Полонарува е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке, Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда - неговият зъб. След Полонаруа ще се отправим към Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство.

Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. На върха на платото Сигирия се намират загадъчните и привлекателни руините на древен град-крепост. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не можел да се изкачи. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки. И ето вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които живеели в скалните будистки манастири в района. Защитниците на тази теория смятат, че древните фрески изобразяват сцени с участието на богинята Тара - майка на всички Буди. Предстои ни изкачване до древните руини. Стръмна спираловидна стълба ще ни отведе до световноизвестните фрески. От върха на платото се разкриват чудени гледки, а старинните останки ще предизвикат въображението ви. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълният маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи. Отпътуване към Дамбула. Вечеря в хотела и нощувка.

5 -ти ден/ 04.04.2022  Дамбула – Матале – Канди                  

След закуска се отправяме към Канди. ( 1 час и 15 минути).

Отпътуваме за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70км). По пътя ще посетим градина за екзотични подправки в Матале. Ще разберете защо наричаме Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации за използване на подправките в кулинарията и медицината (аюрведа техники), известни по цял свят.

Продължаваме за Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. През 1815 г градът капитулирал пред англичаните. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен. Ще минете покрай изкуственото езеро, построено от последния Крал Синхала през 1798 г.

Вечеря и нощувка в хотел Thilanka 4* (https://thilankahotel.com-srilanka.com/)или подобен, Kaнди.

6-ти ден/ 05.04.2022  Канди – Перадения - Чаената плантация - Нувара Елия  

Закуска в хотела.

Трансфер от към Перадения ( около 30 мин). 

Посещение на Кралските ботанически градини Перадения( Perdeniya Royal Botanical Gardens).

Перадения е разположена на 147 акра площ и е основана през 1374г. като градина за разходки и удоволствия на тогавашния крал на Канди. Там растат над 5000 вида растения някои от които са изключително редки, а също и част от тропическия свят на растенията. Градината на подправките и Къщата на Орхидеите са особено популярни сред туристите.

Параденияедна от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в Азия. Създадена като градина за удоволствия от Крал Синхала, по-късно Перадения била разширена и обогатена от британците. Тук ви очаква невероятно разнообразие от екзотични дървета, всякакви видове растения и цветя и възможност да попълните албумите си с красиви снимки.

Кралските ботанически градини Перадения, 67 хектара завладяваща красота и ботаническо съкровище съдържат над 4000 вида растения и това е рай не само науката но и за любителите на природата. ( около 2 часа за посещение).

След това предстои трансфер до Nuwаra Eliya и по пътя  посещение на Чаената плантация.

Плантацията за чай е започнала своето развитие още през 1824г в Кралските Ботанически градини Парадения, когато първите видове са били донесени от Китай и засадени в плантацията. Британците са засадили голяма част от територията с чай за износ за Великобритания и така започва големият експорт на чай от Шри Ланка по целия свят. През 1996г Шри Ланка произвежда рекордните 258 милиона кг чай.

Nuwara Eliya се намира на 6200 фута над морското равнище. През 1826г. няколко британски офицери излезли на лов из равнините на Нувара Елия и решават да инвестират в това място. Сър Самуел Бейкър решава да докара там сърни, елени, коне, овце и други животни и превръща мястото в типична английска ферма. Цветя и растения са донесени от Великобритания и засадени на това място.

Вечеря и нощувка в хотел Araliya Red 4* (https://araliyared.com-srilanka.com/en/) или подобен в Nuwara Eliya.

 

 

7-ти  ден/ 06.04.2022   Нувара Елия – Национален Парк Yala

След закуска, отпътуване за Националния парк Yala.

Следобедно сафари в парка. Разглеждане на обитателите на парка – диви животни, птици, слонове, леопарди, диви мечки, бизони, крокодили, папагали, чакали и др. Разнообразието от птици наброява над 130 различни вида.

Вечеря и нощувка в хотел Chaarya resort 4* (http://www.chaaryaresorts.com/) или подобен, Yala.

 

8-ми ден/ 07.04.2022  Яла - Гале - Панадура

След закуска – отпътуване за Гале – старинно пристанище на страната до преди построяването на пристанището в Коломбо. По-голямата част от сградите датират от периода на Холандското владичество. Там се изработват дантели, дърворезби от абанос, скъпоценни камъни и полиране.

След посещението се отпътува за плажа в Панадура.

Настаняване , вечеря и нощувка в хотел  Jie Jie beach by Jetwing 4* (https://www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/) или подобен, Panadura.

9-ти ден/ 08.04.2022  Коломбо – Истанбул

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела до 11 ч. Свободно време и трансфер до летище Коломбо за полет на Turkish Airlines до София през Истанбул в 20:30 ч.

10-ти ден/ 09.04.2022  Истанбул – София

Пристигане на летище Истанбул в 05:00 ч. Полет от Истанбул за София в 07:40. Пристигане на летище София в 08:50 ч.

Край на програмата.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА:

 

Дата на заминаване

Цена

 на човек в двойна стая

 

Единична стая

 

31.03.2022

 

1499 EUR / 2932 лв

 

 

1759 EUR /  3440 лв

 

Пакетната цена включва:

 • самолетен билет София – Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София с Turkish Airlines с включен багаж;
 • Летищни такси;
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзовод на английски език;
 • Всички екскурзии описани по програмата;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Pegasus Reef 4* (или подобен), Ватала;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Sigiriana Resort 4*(или подобен), Дамбула;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Thilanka 4* (или подобен), Канди;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Araliya Red 4* (или подобен), Нувара Елия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Chaarya resort 4* (или подобен), Яла;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Jie Jie beach by Jetwing 4* (или подобен), Панадура;
 • Представител на фирмата по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 10 000 EUR.

 

Цената не включва:

 • Виза за Шри Ланка - около 40 USD;
 • Входни такси за обектите по програмата - 140 EUR;
 • Изхранване извън посоченото;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за ползване на камера в туристическите обекти;
 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация;
 • PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуването за ваксинирани, непълно ваксинирани и неваксинирани туристи;
 • PCR тест при влизане и излизане от Шри Ланка за неваксинирани или непълно ваксинирани туристи - 40 USD на тест;
 • За неваксинирани или непълно ваксинирани туристи задължително се заплаща местна COVID-19 застраховка - 12 USD.

 

По желание:

 • Напитки по време на хранене и лични разходи;
 • Доплащане за единична стая – 240 евро
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване (около 2% от стойността на пакета).

 

Полетно разписание:

31.03 София – Истанбул       21:25 – 22:55

01.04 Истанбул – Коломбо     01:50 – 15:00

08.04 Коломбо – Истанбул     20:30 – 05:00 (на 08.04)  

09.04 Истанбул – София         07:40 – 08:50

 

Важно:

Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 11:00 ч.

Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.

 

Хотели по програмата:

 

 

Начин на плащане:

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.

Доплащане 30 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Условия за анулация и неустойки:

До 30 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.

От 30 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

 

Необходими документи:

• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
• За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие
• За пътуване в Шри Ланка не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

 

COVID-19 изисквания за влизане в Шри Ланка:

 • За пътуване до Шри Ланка се изисква отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди излитане от София.;
 • Ваксинираните туристи също следва да предоставят отрицателен PCR тест, направени 72 часа преди отпътуване.;
 • Неваксинираните или непълно ваксинираните туристи следва да предоставят два PCR теста преди влизане в Шри Ланка (един тест преди отпътуване и един тест при пристигане) и тест при напускане на Шри Ланка. Тестовете за влизане и излизане се заплащат допълнително на място - 40 USD на тест.;
 • Неваксинираните или непълно ваксинираните туристи следва да заплатят задължителна местна COVID-19 застраховка - 12 USD.;

 

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

 

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма със Застрахователна Компания “ Лев Инс”  и полица №: 00088426/13062110000006, валидна до 11.01.2022г.Ранни записвания море в България

Бързо търсене на оферти за България и ЧужбинаПодробно търсене на оферти

ПО ДЪРЖАВИ

Австралия
Австрия
Азербайджан
Албания
Антигуа
Аржентина
Армения
Аруба
Барбадос
Бахамски Острови
Бахрейн
Белгия
Бора Бора
Босна и Херцеговина
Бразилия
Бутан
България
Великобритания
Виетнам
Гваделупа
Германия
Грузия
Гърция
Дания
Доминикана
Дубай
Египет
Еквадор
Естония
Занзибар
Израел
Индия
Иран
Ирландия
Исландия
Испания
Италия
Йордания
Кабо Верде
Канарски острови
Карибските острови
Катар
Кения
Кипър
Китай
Колумбия
Коста Рика
Куба
Кюрасао
Латвия
Ливан
Мавриций
Мадагаскар
Македония
Малайзия
Малдиви
Малта
Мароко
Мартиника
Мексико
Непал
Нова Зеландия
Норвегия
Оман
Остров Бали
Панама
Перу
Полша
Португалия
Пуерто Рико
Реюнион
Румъния
Русия
САЩ
Северна Корея
Сейнт Лусия
Сейшелски острови
Сингапур
Словакия
Словения
Сърбия
Тайван
Тайланд
Танзания
Тибет
Тунис
Турция
Узбекистан
Украйна
Унгария
Филипините
Финландия
Франция
Холандия
Хърватска
Черна гора
Чехия
Чили
Швейцария
Швеция
Шотландия
Шри Ланка
ЮАР
Южна Корея
Ямайка
Япония

ПО ВИД

Почивки в България
Почивки в Чужбина
Екскурзии в България
Екскурзии в Чужбина
Индивидуални пътувания
Круизи

ПО КАТЕГОРИИ

На All inclusive
Ранни записвания море 2022
Златна възраст 55
Майски празници
СПА почивки
Горещи оферти
Екзотика
Лято 2022
Еко
В града
Формула 1
Карнавали
Екскурзии автобус
Екскурзии самолет
Почивка със собствен транспорт
СКИ Почивки 2022
Ранни Записвания Зима 2021 - 2022
Зелени Училища
Ученически лагери
Уикенди
Нова Година 2023 в България
Абитуриентски балове 2022
Никулден
На Село
На Ски 2021 - 2022
All Inclusive оферти Кушадъсъ
Ранни записвания СКИ 2022
All Inclusive оферти Халкидики
Студентски празник 2022
Зима 2021- 2022
СКИ Почивки в Австрия 2021
Ски в Алпите 2021
Самолетни Почивки
Почивка на Море
Коледа
Септемврийски празници
Автобусни Почивки
Море
ЧЕРЕН ПЕТЪК 2022
Промо оферти за Планина
СКИ Почивки 2020 в Италия
Пакети на Планина
Коледни Пакети 2022
Оферти за СКИ Почивки в Банско
Предколедни оферти 2022
Коледа 2022 в България
8 декември 2022
Оферти за СКИ Почивки в Пампорово
Оферти за СКИ Почивки в Боровец
СКИ Пакети 2022 в България
СКИ Пакети 2021 в Чужбина
Намалени оферти за Осми Декември 2020
Екскурзии в Европа
Уикенди в Европа със самолет
Екскурзии
Апартаменти в Слънчев Бряг
Почивки от Бургас
Нова година 2 нощувки
Балнео Пакети
Промоции от Варна за Турция
Нова Година Златна Възраст 50 плюс
Великден с минерален басейн
Великден на СПА
Великден на All Inclusive
Великден на Море
Великден в Планината
Великден в градски хотели
Великден на село
Оферти за море през ЮЛИ
Оферти за море през АВГУСТ
Екскурзии от Бургас
Почивки
Почивки от Западна Европа
Нова Година
Сити Брейкс
Чартърни програми
Почивки в Гърция
Обиколни Турове
Студентски празник
Нова Година - Екзотика
Нова Година - Европа
Нова Година на Балканите
Нова Година - Ориент
Круизи
3 март
Почивки от Варна
Екскурзии от Варна
Атракции
Last minute
Пролетни оферти
Априлска Ваканция 2023
Почивка Море
Почивка Олимпийска Ривиера с автобус
All inclusive
Предколедни Екскурзии 2022
All Inclusive оферти Албена
All Inclusive оферти Елените
Септември и Октомври на море
Оферти за Май и Юни на море
All Inclusive оферти Слънчев Бряг
All Inclusive оферти Златни пясъци
Почивки в Турция
Почивка Халкидики автобус
Промоции
3-ти Март 2023
На Море
На Планина
6 септември 2022
22-ри септември 2022
На СПА
8-ми Март 2023
Почивки Халкидики - Собствен транспорт
На Ultra All Inclusive
На Ваканция с Деца
Топ Оферти
Морски Круизи
Речни Круизи
СКИ Почивки 2022 в България
Намалени Екскурзии
Намалени Уикенди
Намалени оферти за СПА
Евтини All Inclusive почивки
All Inclusive оферти Мармарис
All Inclusive през Септември и Октомври
All Inclusive оферти Анталия
All Inclusive на Планина
All Inclusive на Море
Намалени почивки на Море в Турция
Намалени почивки на Море в Гърция
All Inclusive оферти Дюни
Намалени оферти за Море в Дюни
Намалени оферти за Планина
Намалени оферти за Море
СПА пакети за почивка
Коледа 2022 в Чужбина
Море в Гърция - септември и октомври
All Inclusive оферти Бодрум
Нова Година 2023 в Чужбина
Почивка на Планина
Море в Турция - септември и октомври
Евтини почивки
Намалени оферти до 90 процента
Новогодишни пакети
СПА Уикенди
Уикенд на Планина
Великден и Майски празници 2022
Майски празници 2022
Септемврийски празници 2022
Нова Година 2023
Великден 2023
Великден
Индивидуални пътувания
Свети Валентин 2023
Оферти за 24 ти Май
Поклоннически пътувания
Сватбени пътешествия
Екзотични пътувания

ПО ВИД ТУРИЗЪМ

Морски Туризъм
Планински Туризъм
Селски Туризъм
Градски Туризъм
Културен Туризъм
Ски Туризъм
Спа Туризъм
Еко Туризъм
Бизнес Туризъм
Конферентен Туризъм
Голф Туризъм
Винен Туризъм
Религиозен Туризъм Поклонничество
Събитиен Туризъм
Трекинг
Екстремен Туризъм
Медицински Туризъм

ПО ВИДОВЕ КУРОРТИ

СПА Курорти
Ски Курорти
Планински Курорти
Морски Курорти

ПО ЦЕНА

0-100
100-200
200-500
500-1000
НАД 1000

ПО НОЩУВКИ

1-3
3-5
5-10
НАД 10

ПО ТРАНСПОРТ

Собствен Транспорт
Автобус
Самолет
Кораб
Изработка на сайт от BULTAG WEB DESIGN

На All inclusive България

Великден в България

ВСИЧКИ ALL INCLUSIVE ОФЕРТИ

Препоръчани Хотели

ХОТЕЛ LOUTRA BEACH ХОТЕЛ LOUTRA BEACH ***
Лутра

Цени от: 69.00 лв

Избрани оферти Шри Ланка
Следете най-изгодните оферти във Фейсбук

Спечели Почивка за двама на Константин и Елена през Август !

Следвай тези две прости стъпки:

1. Регистрирай се с email до 15.08

2. Харесай страницата ни

във Facebookи/или Страницата ни в Google+

Участвай

Победителят от играта за месец Юли ще бъде обявен на страницата ни във Facebook