СПОДЕЛИ
Коста Рика - Божествена природа и необятни плажове

В допълнение към фантастичните плажове и очарователната природа, невероятната Коста Рика се характеризира и с факта, че според световната статистика жителите й са изключително щастливи и доволни от живота си. Как е възможно? Планирайте екзотичната си почивка сега и разберете сами! Независимо дали ще отидете в Коста Рика за обиколка на забележителности или престой край морето, ще помните тази спокойна страна дълго време …

ОБИКОЛКА НА КОСТА РИКА

Коста Рика: снимка pixibay.com
Коста Рика: снимка pixibay.com

Разгледайте естествената красота на Коста Рика.
Коста Рика означава богата брегова линия. Богатството на тази страна обаче не се крие в парите, а в нейната разнообразна природа. В допълнение към плантациите за кафе и банани, ще намерите и водопади, термални извори и редица национални паркове, където можете да наблюдавате екзотични пеперуди, колибри, цветни птици, диви котки и маймуни, в почти недокосната, екологична среда. Специалитет в Коста Рика е така нареченият Сафари на лодка, където можете да наблюдавате храненето на крокодили в блатото от лодката.

Коста Рика: снимка pixibay.com
Коста Рика: снимка pixibay.com

Активните вулкани са голяма атракция на Коста Рика. Направете екскурзия до мистериозните кратери, гейзери и езерото на вулкана Поас. В околностите му ще намерите плантации от ягоди и кафе. Интересна гледка ще откриете и в Националния парк Аренал, където има и вулкан със същото име, тропическа гора и езерото Аренал.

Коста Рика: снимка pixibay.com
Коста Рика: снимка pixibay.com

Коста Рика е известна и със своите красиви водопади, които са скрити в средата на гората, и термални извори. Подарете си приятна баня във вулканичните термални води на Балди, където ще намерите до 27 басейна с различни температури на водата. Близо до водопада Ла Пас има градина, където можете да наблюдавате най-големите пеперуди в Централна Америка.

Коста Рика: снимка pixibay.com
Коста Рика: снимка pixibay.com

Престоят на плажа не трябва да бъде само плуване …
В Коста Рика можете да гледате морски костенурки, снасящи яйца в пясъка. Просто се отправете към Тамариндо или плажовете на националния парк Мануел Антонио, с фин бял пясък. Плая Трес и Плая Бланка се считат за най-красивите плажове в региона.

Коста Рика: снимка pixibay.com
Коста Рика: снимка pixibay.com

В Коста Рика ще намерите по-диви плажове (на източния бряг), както и по-тихи и по-достъпни плажове (на западното крайбрежие). В допълнение към плуването можете да се насладите и на общи водни спортове като водни ски, гмуркане, сърф и морски каяк.

Посетете красивия плаж Плая Кончал със светъл пясък, Джако с тъмен, вулканичен пясък, популярния сърф плаж Mal Pais или плажа Cahuita, с отлични условия за гмуркане с шнорхел и наблюдение на подводния свят.

Коста Рика: снима pixibay.com
Коста Рика: снима pixibay.com

Насладете се на идеалната почивка край морето в романтичен хотел в Гуанакасте, където можете да се насладите на горещото слънце, нежните морски вълни, спокойствието и ол инклузив услугите.

ПОЧИВКИ И ЕКСКУРЗИИ ДО КОСТА РИКА

Трябва да знаете повече за почивка в Коста Рика? Искате ли да получите по-подробна информация за настаняването в тази дестинация? Консултирайте се с нас! Пишете ни или използвайте формата за коментари под публикацията в нашия блог.

Отговори

avatar
  Абонирай ме  
Съобщи ми за