All Inclusive   Нова Година   СКИ Почивки

Отстъпки за Ранни Записвания до 25%

Оферти за хотели, почивки на СПА, море и планина в
България и Чужбина

МЕКСИКО ПРЕЗ ОКТОМВРИ
> >


 


Екскурзия със самолет в Мексико - Мексико сити Сан Кристобал де лас Касас Паленке Кампече Укшмал Мерида Чичен Ица - Канкунс, с полет на Ер Франс, 8 нощувки в хотел 4 и богата екскурзовод

Етикети: На Море Екзотика Екскурзии самолет Екзотични пътувания

Дата на валидност: от 2013-10-14 до 2013-10-26

Нощувки: 0

Дни: 13

Транспорт: Самолет

0%

0%


Цени от 4497.00 лв.


Екскурзия със самолет в Мексико - Мексико сити – Сан Кристобал де лас Касас – Паленке – Кампече – Укшмал – Мерида – Чичен Ица - Канкунс, с полет на Ер Франс, 8 нощувки в хотел 4* и богата екскурзоводска програма.

 

ПРОГРАМАТА:

1 ден, 14 октомври 2013 СОФИЯ – ПАРИЖ – МЕКСИКО СИТИ
Полет от София с авиокомпания Ер Франс в 09.40 и кацане във френската столица в 11.40. Отлитане за Мексико в 13.45 и пристигане в Мексико сити в 18.15. Посрещане на летището от представител на фирмата- партньор на БОЯНА-МГ, трансфер и настаняване в хотела – CasaBlanca4*/ www.casablanca.com.mx/ или  подобен. Вечеря и нощувка.
2 ден, 15 октомври 2013 МЕКСИКО СИТИ – ГИГАНТЪТ НА АМЕРИКА
Закуска. Посещение на историческия център на мексиканската столица, най-големият град в цяла Америка, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Акцентите: Паметника на революцията, централния площад „Ел Сокало” с Националния дворец, дом на най-ярките исторически стенописи, сътворени от  знаменития мексикански художник Диего Ривера. И по-нататък: бароковата катедрала, чието строителството  трае цели 300 години,  останките от главния храм на ацтеките Темпло Майор, Двореца на изящните изкуства и др. Отпътуване за южната част на столицата и посещение на Плаващите градини  Хочимилко /обект на ЮНЕСКО/, създадени от ацтеките. Предстои разходка с разноцветна трахинера /лодка/, с обяд и музика на живо. След обяд завръщане в столицата и панорамен тур из елегантния булевард „Реформа” до Паметника на независимостта със златния ангел на най-високата колона. Посещение на парка Чапултепек с едноименния замък от ХVІІІ век и Националния антропологически музей с експонати от различните мексикански култури преди испанската експанзия. Вечерта – дегустация на текила и мескала на площад „Гарибалди” под съпровода на популярните в Мексико музиканти мариачи. Нощувка.
3 ден, 16 октомври 2013 ТЕОТИХУАКАН – ГРАДЪТ НА БОГОВЕТЕ Закуска. Отпътуване за покрайнините на Мексико сити, където са разположени впечатляващите мистериозни руини на древния град Теотихуакан. Наричан от ацтеките „Град на боговете”, достигнал  своя разцвет през ІІІ – ІV век. Това е бил най-обширния град в цяла Америка  /30 кв.км/ и един от най-големите в древния свят, където са живели близо 150 000 души! Център на култови церемонии. Тук ще посетим Пирамидата на слънцето /висока 65 метра, трета по големина в света/ и Пирамидата на Луната, Пътя на мъртвите, Двореца на ягуара, Храма  на Пернатата змия (изображението наКецалкоатъл - най-важното божество на американския континент в древността)  и др. Обяд, след което се завръщаме в Мексико сити, за да посетим базиликата „Девата от Гваделупе”. Това е най-важният център за поклонение на католиците от Латинска Америка, вторият по посещаемост след Ватикана в Рим. Разглеждане на старата и новата базилика, която  разполага с 10 000 седящи места за богомолците. Завръщане в хотела и свободно време. Нощувка.
4 ден, 17 октомври 2013 КАНЬОНЪТ СУМИДЕРО
След закуска трансфер до летището за вътрешен полет  в 10.55 до Тухтла Гутиерес – столицата на мексиканския щат Чиапас. Кацане в 12.20 и отпътуване за пристана на река Гриалва. Оттук започва впечатляващият преход с лодка през каньона Сумидеро. Този изключителен феномен е номиниран сред  кандидатите за новите 7 чудеса на природата и е със статут на национален парк. Реката протича към Мексиканския залив между скали с височина около 1000 метра и тпредоставя неописуема по красотата си гледката! Трансфер до град Сан Кристобал де лас Касас. Настаняване в хотела – CasaVieja4*, бутиков стил, www.casavieja.com.mx, или подобен. Вечеря и нощувка.
5 ден, 18 октомври 2013 САН КРИСТОБАЛ И СЕЛИЩАТА НА ИНДИАНЦИТЕ
Закуска. Панорамна обиколка на Сан Кристобал – туристическата столица на щата Чиапас. Малките улички, старинните домове и колониалната архитектура, стилните ресторанти и кафенета, странстващите музиканти и многобройните магазинчета за сувенири привличат туристи от цял свят. Ще посетим главния площад с катедралата Санто Доминго, индианския пазар и много интересния Музей на майската медицина. Църквата в  близкото селище Сан Хуан Чамула се отличава със своите старинни  и твърде странни религиозни обреди. Ще гостуваме и в индианското селище Зинакантан. Тук маите са оставили на своите наследници изкуството да отглеждат цветя и да произвеждат традиционни облекла в пъстри цветове. Завръщане в Сан Кристобал. Вечеря и нощувка.
6 ден, 19 октомври 2013 ПАЛЕНКЕ – СВЕТИЛИЩЕТО НА МАИТЕ
Закуска. Напускаме Сан Кристобал и се насочваме към джунглите в долините на Чиапас. Тук се разкриват  божествени пейзажи край прочутите водопади Агуа Азул. Наричат ги „Сините водопади”  заради уникалните нюанси на синьото и тюркоазения цвят, които природата е възпроизвела като истински художник. След обяд отпътуваме за Паленке, обект на ЮНЕСКО,един от най-красивите градове на маите, изключително добре запазено тяхно светилище от класическия им период. Археолозите смятат, че е на поне 1600 години! Тук ще разгледаме централния площад и  Храма на скрижалите, където са запазени едни от най-дългите писмени свидетелства за маите,  описани са  180 години от историята на Паленке.Ще видим Двореца на владетеля, обсерваторията, Храма на кръста. Настаняване в хотела –Chan-Kah4*/ www.chan-kah.com.mx/ или подобен. Вечеря и нощувка.
7 ден, 20 октомври 2013 КАМПЕЧЕ И КАРИБСКИТЕ ПИРАТИ
След закуска се отправяме към един от красивите древни градове в Мексико –Кампече. По път ще обядваме в ресторант с прекрасна гледка към Мексиканския залив. А Кампече е живописно колониално градче с интересно минало – през ХVІ век е бил основан на мястото на древен град на маите от испански конкистадори и дълго време е носил името Сан Франциско де Кампече. Днес градчето е под закрилата на ЮНЕСКО, тук се намира най-старата катедрала в странатаLaConception. Кампече е пристанищен град и най-голямата му забележителност е крепостта, построена през ХVІІ век. Тя е цяла система от укрепления и отбранителни кули за защита от атаките на пиратите, които по онова време плячкосвали корабите в Карибско море. Настаняване в хотела – Del Mar 4* / http://www.delmarhotel.com.mx// или подобен. Вечеря и нощувка.
8 ден, 21 октомври 2013 УКШМАЛ И МЕРИДА –ПРЕДИ И СЛЕД  КОРТЕС
Закуска и отпътуване за  Укшмал – една от главните столици на маите. На езика на индианците означава „построено три пъти”, тъй като са имали практиката често да строят нов храм върху стария. Смята се, че тук са живели над 25 000 души. Укшмал съхранява ценно наследство от археологически паметници и останки от предиспанската епоха като Пирамидата на джуджето, Четириъгълника на монахинята с невероятна акустика във вътрешния двор, Двореца на владетеля – всички с богати орнаменти. Този път обядът няма да е в ресторант, а ще гостуваме в дома на семейство, наследници на маите, което ще предложи местна кухня. По пътя между Кампече и Укшмал ще посетим една от пещерите край градчето Бекал, където семейна манифактура произвежда ръчно изработвани сламени шапки – традиционен занаят в региона. След обяда отпътуваме за Мерида, наричан още Белият град, столица на щата Юкатан на едноименния полуостров. Градът е основан през 1542 година от испанския конкистадор Франсиско де Монтехо. Тук ще направим една лежерна разходка из улиците на историческия център, където са разположени къщата на кмета, Правителствения дворец, катедралата, площада Идалго и Света Лучия, неокласическата сграда на театъра на пеоните и др.Настаняване в хотела – Casa del Balam 4* www.casadelbalam.com    или подобен. Свободно време. По желание – вечеря в местен ресторант с фолклорна програма. Денят, в който ще бъдем в Мерида, съвпада с организираното от кметството  танцово шоу на централния площад, което започва в 21.00. Танците са отличителен белег на мексиканската фиеста. Нощувка.
9 ден, 22 октомври 2013 ЧИЧЕН ИЦА – ЕДНО ОТ НОВИТЕ ЧУДЕСА НА СВЕТА
Закуска и отпътуване за Карибското крайбрежие на Мексико. По път ще посетим едно от новите 7 чудеса на света – Чичен Ица,обект на  ЮНЕСКО,  един от най-забележителните културно-исторически комплекси от времето  на маите. Религиозен, военен, политически и търговски център в древността, който в своя разцвет е бил обитаван от 35 000 души. Многобройните археологически находки в Чичен Ица са смес от културите на маи и толтеки. Тук ще видим Замъка или още Пирамидата на Кукулкан,  Храма на воините , площада с хилядата колони, Големия пазар, Свещения кладенец, Голямото игрище с каменни обръчи за древната игра с топка пелота, високата 22,5 метра обсерватория, за която се счита, че е била използвана от маите за изучаване на небесните тела и др. Обяд в парка Иккил, след който ни очаква още една атракция – възможност да поплуваме в типичното за полуостров Юкатан  сеноте. Това са дълбоки естествени кладенци- езера, обикновено в пещери, които в древността са снабдявали маите с вода. Отпътуване за световноизвестния  мексикански морски курорт Канкун. Настаняване в хотела  на брега на Карибско море– GrandOasisViva4*+, на база Allinclusive/www.hoteloasis.com/. Вечеря и нощувка.
10 - 11 ден, 23 – 24 октомври 2013 КАНКУН - ПЛАЖНИ УДОВОЛСТВИЯ  И ШОПИНГ
През тези два дни имаме достатъчно свободно време за плаж, релакс, шопинг и други занимания. Като ваканционен морски курорт Канкун се развива от 70-те години на миналия век, а днес е в Топ 10 на най-посещаваните места за почивка в света. Годишно тук пристигат 4 милиона туристи!  Плажовете му са покрити с бял пясък, водите са чисти и синьозелени, а древната история  на Мексико присъства и тук в останките от пирамиди и музеите на открито. Нощувка.
12 ден, 25 октомври 2013 КАНКУН – ПАРИЖ
Закуска и обяд. Свободно време. Късен чекаут за две стаи, които ще се ползват от цялата група. Услугите на AI ще се ползват от всички до напускане на хотела /около 15.30/ и трансфер до летището в Канкун. Полет до Париж в 19.10.
13 ден, 26 октомври 2013 ПАРИЖ – СОФИЯ
Кацане в Париж в 11.35. Полет за София в 12.35  и пристигане в родната столица в 16.10.

 


Коледа в България Море 2017 Нова година в България Нова година в чужбина

Бързо търсене на оферти за България и ЧужбинаПодробно търсене на оферти

ПО ДЪРЖАВИ

Австралия
Австрия
Албания
Аржентина
Армения
Барбадос
Белгия
Бора Бора
Босна и Херцеговина
Бразилия
България
Великобритания
Виетнам
Германия
Грузия
Гърция
Дания
Доминикана
Дубай
Египет
Естония
Израел
Индия
Иран
Ирландия
Исландия
Испания
Италия
Йордания
Кабо Верде
Кения
Кипър
Китай
Куба
Мавриций
Македония
Малайзия
Малдиви
Малта
Мароко
Мексико
Нова Зеландия
Норвегия
Остров Бали
Перу
Полша
Португалия
Румъния
Русия
САЩ
Сейшелски острови
Сингапур
Словения
Сърбия
Тайланд
Танзания
Тунис
Турция
Узбекистан
Украйна
Унгария
Финландия
Франция
Холандия
Хърватска
Черна гора
Чехия
Швейцария
Швеция
Шотландия
Шри Ланка
ЮАР
Япония

ПО ВИД

Почивки в България
Почивки в Чужбина
Екскурзии в България
Екскурзии в Чужбина
Индивидуални пътувания

ПО КАТЕГОРИИ

На All inclusive
Ранни Записвания Зима 2016 - 2017
Last minute
Нова Година 2017
Коледа 2016 в Чужбина
Горещи оферти
В града
Зелени Училища
Почивка със собствен транспорт
Еко
Никулден
Лято 2017
Формула 1
Карнавали
Екскурзии автобус
Екскурзии самолет
Ученически лагери
Уикенди
На Ски 2017
Абитуриентски балове 2017
На Село
Златна възраст 55
Екзотика
8 декември 2016
Коледа 2016 в България
Коледни Пакети 2016
СКИ Пакети 2017 в Чужбина
СКИ Почивки 2016 в Италия
СКИ Пакети 2016 в България
Пакети на Планина
Оферти за СКИ Почивки в Боровец
Оферти за СКИ Почивки в Пампорово
Оферти за СКИ Почивки в Банско
СКИ Почивки 2016 в България
Нова Година 2017 в България
All Inclusive оферти Халкидики
All Inclusive на Планина
All Inclusive на Море
Намалени почивки на Море в Турция
Намалени почивки на Море в Гърция
All Inclusive оферти Дюни
Намалени оферти за Море в Дюни
Намалени Екскурзии
All Inclusive през Септември и Октомври
All Inclusive оферти Анталия
All Inclusive оферти Мармарис
All Inclusive оферти Бодрум
All Inclusive оферти Кушадъсъ
Евтини All Inclusive почивки
Намалени оферти за Осми Декември 2016
Септемврийски празници
Почивка на Море
Нова Година - Ориент
Апартаменти в Слънчев Бряг
Сити Брейкс
Майски празници
Чартърни програми
Почивки в Гърция
Обиколни Турове
Нова Година - Екзотика
Нова Година - Европа
Море
Автобусни Почивки
Великден
Екскурзии в Европа
Уикенди в Европа със самолет
Промо оферти за Планина
Ранни записвания СКИ 2017
Студентски празник 2016
Зима 2017
СКИ Почивки в Австрия 2017
Ски в Алпите 2017
Екскурзии
Самолетни Почивки
ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК 2014
Нова Година на Балканите
Ранни записвания море 2017
Свети Валентин 2017
Морски Круизи
Речни Круизи
Промоции
Почивка Халкидики автобус
Пролетни оферти
Априлска Ваканция 2016
Почивка Море
Почивка Олимпийска Ривиера с автобус
All inclusive
На Ваканция с Деца
На Ultra All Inclusive
Почивки Халкидики - Собствен транспорт
Топ Оферти
3-ти Март 2017
Великден 2017
Майски празници 2017
На Море
На Планина
6 септември 2016
22-ри септември 2016
На СПА
8-ми Март 2017
СПА почивки
Предколедни Екскурзии 2016
All Inclusive оферти Албена
Почивка на Планина
Море в Турция - септември и октомври
Евтини почивки
Намалени оферти до 90 процента
Уикенд на Планина
СПА Уикенди
СКИ Почивки 2016
Новогодишни пакети
СПА пакети за почивка
Намалени оферти за Море
Намалени оферти за Планина
Намалени Уикенди
Нова Година 2017 в Чужбина
Намалени оферти за СПА
All Inclusive оферти Елените
Септември и Октомври на море
Оферти за Май и Юни на море
All Inclusive оферти Слънчев Бряг
Оферти за 24 ти Май
All Inclusive оферти Златни пясъци
Почивки в Турция
Септемврийски празници 2016
Море в Гърция - септември и октомври
Великден и Майски празници 2017
Студентски празник
Коледа
Нова Година
Предколедни оферти 2016
Индивидуални пътувания
Поклоннически пътувания
Сватбени пътешествия
Екзотични пътувания

ПО ВИД ТУРИЗЪМ

Морски Туризъм
Планински Туризъм
Селски Туризъм
Градски Туризъм
Културен Туризъм
Ски Туризъм
Спа Туризъм
Еко Туризъм
Бизнес Туризъм
Конферентен Туризъм
Голф Туризъм
Винен Туризъм
Религиозен Туризъм Поклонничество
Събитиен Туризъм
Трекинг
Екстремен Туризъм
Медицински Туризъм

ПО ВИДОВЕ КУРОРТИ

СПА Курорти
Ски Курорти
Планински Курорти
Морски Курорти

ПО ЦЕНА

0-100
100-200
200-500
500-1000
НАД 1000

ПО НОЩУВКИ

1-3
3-5
5-10
НАД 10

ПО ТРАНСПОРТ

Собствен Транспорт
Автобус
Самолет
Кораб

На All inclusive България

СПА почивки в България

ВСИЧКИ ALL INCLUSIVE ОФЕРТИ

Препоръчани Хотели

ХОТЕЛ CLUB VIVA ХОТЕЛ CLUB VIVA ***
Мармарис

Цени от: 0.00 лв

ХОТЕЛ BELLAGIO ХОТЕЛ BELLAGIO ***
Фурка

Цени от: 0.00 лв

ХОТЕЛ ФОРУМ ХОТЕЛ ФОРУМ ****
Слънчев Бряг

Цени от: 0.00 лв

NOA HOTELS CLUB NERGIS BEACH NOA HOTELS CLUB NERGIS BEACH ****
Мармарис

Цени от: 0.00 лв

Избрани оферти Мексико
Следете най-изгодните оферти във Фейсбук

Спечели Почивка за двама на Константин и Елена през Август !

Следвай тези две прости стъпки:

1. Регистрирай се с email до 15.08

2. Харесай страницата ни

във Facebookи/или Страницата ни в Google+

Участвай

Победителят от играта за месец Юли ще бъде обявен на страницата ни във Facebook