All Inclusive   Нова Година   СКИ Почивки

Отстъпки за Ранни Записвания до 25%

Оферти за хотели, почивки на СПА, море и планина в
България и Чужбина

ЕКСКУРЗИЯ В ИНДИЯ И НЕПАЛ - ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ
> >


 


Индивидуална екскурзия до Индия и Непал, 14 дни, 11 нощувки

Етикети: Екзотика Екскурзии самолет Индивидуални пътувания Поклоннически пътувания Екзотични пътувания

Нощувки: 11

Дни: 14

Транспорт: Самолет

0%

0%


Цени от 3863.00 лв.


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

Ден 1

София - Москва - Делхи

Отпътуване от летище София в 12.45 ч. за Москва с полет на авиокомпания "Аерофлот". Пристигане в Москва в 16.35 ч. Отпътуване в 19.25 ч. за Индия.


Ден 2

Делхи

Пристигане в 03.00 ч. в Делхи. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Закуска. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

Делхи

Закуска. Панорамна обиколка на Делхи: Червената крепост, базарът "Чандни Човк" и улица "Кхари Баоли", където се намира най-големият пазар за подправки в Азия. Посещение на джамията "Джама Масджид", една от най-големите джамии в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет - мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано; "Кутаб Минар" - комплекс от сгради от началото на мюсюлманското управление в Индия; гробницата на Хумаюн, построена от съпругата на Хумаюн - вторият моголски крал, ярък пример за моголската архитектура; "Индия гейт" - 42 метра висока каменна "триумфална арка", издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война; "Раджпат" - най-известният церемониален булевард в Индия; храма "Лаксми Нараян", построен в чест на индуистката богиня на богатството и нейният съпруг Нараян; храма "Лотос", разположен в сърцето на новата част на Делхи във формата на лотос (храмът е затворен в понеделник). Нощувка.


Ден 4

Делхи - Джайпур

Закуска. Отпътуване за Джайпур. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 5

Джайпур

Закуска. Изкачване със слонове до Форт Амбър. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Крепостта, разположена на хълм с изглед към езерото, е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Посещение на Форт Джайгарх, известен още като "Крепостта на победата". Тази крепост се счита за едно от най-добре укрепените съоръжения в Индия. Следобед панорамна обиколка на Джайпур - "розовият град": Градският дворец с изящна колекция от текстил, костюми и оръжия; обсерваторията "Джантар Мантар" и Хауа Махал или "Дворецът на ветровете". Нощувка.

 

Ден 6

Джайпур - Фатехпур Сикри - Тадж Махал и Червената крепост

Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри - столица на империята на великите моголски императори. Градът е построен от император Акбар през 1569 г., но поради недостиг на вода след 15 години е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник и са съчетание на индуистките и мюсюлманските архитектурни традиции. Посещението включва джамията "Джама Масджид", гробницата на Салим Чишти, Панч Махал. Пристигане в Агра следобяд. Разглеждане на Агра форт с Перлената джамия и прекрасно съхранените дворци, градини и крепостни стени. Вечерта, при залез слънце, посещение на Тадж Махал - едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Счита се, че персийският архитект Устад Ахамад Лахори е проектирал този великолепен паметник, изграден от бял мрамор. (Тадж Махал е затворен всеки петък). Посещение на Форт Агра - "Червената крепост", построена от император Акбар през 1565 г., съчетание на хиндуистките и ислямските архитектурни традиции. Нощувка.

 

Ден 7

Закуска. Отпътуване за град Джанси със Шатабди Експрес. Продължение за Орча с автобус. Разглеждане на един от най-красивите средновековни дворцови комплекси в Индия в Орча. Пристигане в Каджураху. Настаняване. Нощувка

 

Ден 8

Закуска. Разглеждане на Източния комплекс джайнистки храмове, построени през 10 век по време на династията Чандела. Днес запазените храмове са прекрасен пример на индоарийския архитектурен стил Нагара, характерен със своите извити кули и множество скулптури. Стените на храмовете са покрити със сцени от живота на древните владетели, изобразени са различни божества, музиканти, животни, както и множество еротични сцени. Каджурахо е един от безсмъртните символи на Индия, блян за онези, които завинаги са обикнали тази велика страна и нейната култура. Счита се, че храмовете в Каджурахо пресътворяват и благославят жената във всичките й форми, настроения и превъплъщения. Нощувка.
 

Ден 9

Варанаси

Закуска. . Отпътуване за летището . Полет до Варанаси. Пристигане във Варанаси. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечерта посещение на свещен индуистки ритуал на брега на р. Ганг. Всяка вечер се изпълнява ритуалът "арти", в който фитили, натопени в камфор се подаряват на божествата. Ритуалът се провежда на стъпалата, които водят към свещенните води на р. Ганг. С пеене на мантри, удряне на чинели и барабани, хвърляне на цветя, тамян и сандалово дърво се извършва преклонение пред свещенната река. Нощувка.


 

Ден 10

Рано сутринта, в часовете в които вярващите се къпят и молят в свещенните води на реката - разходка с лодка по р. Ганг. Закуска в хотела.. Екскурзия до Сарнат - едно от трите най-свещенни места в Будизма, мястото на първата проповед на Буда. Тук има много храмове, представляващи различните култури, в които будизма е доминираща религиозна философия. Следобед туристическа програма във Варанаси: световно известният индуистки университет "Бенарас"; храмът "Тулси Манас" - един от най-известните във Варанаси, посветен на бог Рам и "Бхарат Мата" - модерен храм, открит от Махатма Ганди.Следобяд трансфер до летището. Полет до Катманду. Пристигане в Катманду. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 11

Закуска. Туристическа програма в Патан, известен още като Лалитпур – град на изящните изкуства, затворен между четири ступи, който според историческите източници е построен през 3 в. от н.е. от император Ашока: площад "Дурбар", където се намират кралският дворец и голяма част от пагодите и храмовете като "Хираня Варна Маха Вихар", известен като "златния храм на хилядата буда" и храмът "Махабодхи", изящен храм от 16 в. Посещение на център за занаяти, където ще видите как се тъкат тибетските килими и се отливат металните статуи. . Екскурзия до Пашупатинат - един от най-свещенните индуистки храмове, посветени на Шива, разположен на бреговете на река Багмати, в източната част на Катманду. Храмът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. В храма се допускат само вярващи, които изповядват индуизма. "Невярващите" могат да видят храма от източния бряг на река Багмати. Ексукрзия до Боднат - една от най-почитаните ступи в Непал, която се намира на древния търговски път, който навлиза от Тибет в долината Катманду. Много векове тибетските търговци са спирали тук за почивка и изразявали почитта си. Следобед туристическа програма в Бхадгаон, който в миналото е бил център на княжество Бхактапур, второто по големина от трите разположени в долината и заедно с другите две - най-голямото Катманду и най-малкото Патан - фактически са формирали Непал. Най-забележителните архитектурни паметници включват: площад "Дурбар", на който се намират много храмове и пагоди, както и Кралският дворец; храмът "Нятапола" - един от най-високите храмове в стил "пагода" в долината на Катманду и един от най-добрите примери на традиционната архитектура . Нощувка.

 

Ден 12

Закуска. Посещение на централен площад "Дурбар" с пагодите и старият дворцов и храмов комплекс "Хануман Дхока" (15 в. -18 в.); храмът-манастир на живата богиня Кумари. Посещение на Сваямбхунат - "храмът на маймуните" - древен будистки комплекс с една от най-известните ступи в света (постройка с конусовидно - пирамидален силует, съдържащ будистки реликви), разположен в долината на Катманду на запад от града. Нощувка.

 

Ден 13

Делхи

Закуска. Трансфер до летището. Полет до Делхи. Кацане в Делхи.


Ден 14

Делхи - Москва - София

Отпътуване в 4.10 ч. за Москва с полет на авиокомпания "Аерофлот". Пристигане в 9.05 ч. в Москва. Отпътуване в 10.00 ч. за България. Пристигане в 11.45 ч. на летище София.


Коледа в България Море 2017 Нова година в България Нова година в чужбина

Бързо търсене на оферти за България и ЧужбинаПодробно търсене на оферти

ПО ДЪРЖАВИ

Австралия
Австрия
Албания
Аржентина
Армения
Барбадос
Белгия
Бора Бора
Босна и Херцеговина
Бразилия
България
Великобритания
Виетнам
Германия
Грузия
Гърция
Дания
Доминикана
Дубай
Египет
Естония
Израел
Индия
Иран
Ирландия
Исландия
Испания
Италия
Йордания
Кабо Верде
Кения
Кипър
Китай
Куба
Мавриций
Македония
Малайзия
Малдиви
Малта
Мароко
Мексико
Нова Зеландия
Норвегия
Остров Бали
Перу
Полша
Португалия
Румъния
Русия
САЩ
Сейшелски острови
Сингапур
Словения
Сърбия
Тайланд
Танзания
Тунис
Турция
Узбекистан
Украйна
Унгария
Финландия
Франция
Холандия
Хърватска
Черна гора
Чехия
Швейцария
Швеция
Шотландия
Шри Ланка
ЮАР
Япония

ПО ВИД

Почивки в България
Почивки в Чужбина
Екскурзии в България
Екскурзии в Чужбина
Индивидуални пътувания

ПО КАТЕГОРИИ

На All inclusive
Ранни Записвания Зима 2016 - 2017
Last minute
Нова Година 2017
Коледа 2016 в Чужбина
Горещи оферти
В града
Зелени Училища
Почивка със собствен транспорт
Еко
Никулден
Лято 2017
Формула 1
Карнавали
Екскурзии автобус
Екскурзии самолет
Ученически лагери
Уикенди
На Ски 2017
Абитуриентски балове 2017
На Село
Златна възраст 55
Екзотика
8 декември 2016
Коледа 2016 в България
Коледни Пакети 2016
СКИ Пакети 2017 в Чужбина
СКИ Почивки 2016 в Италия
СКИ Пакети 2016 в България
Пакети на Планина
Оферти за СКИ Почивки в Боровец
Оферти за СКИ Почивки в Пампорово
Оферти за СКИ Почивки в Банско
СКИ Почивки 2016 в България
Нова Година 2017 в България
All Inclusive оферти Халкидики
All Inclusive на Планина
All Inclusive на Море
Намалени почивки на Море в Турция
Намалени почивки на Море в Гърция
All Inclusive оферти Дюни
Намалени оферти за Море в Дюни
Намалени Екскурзии
All Inclusive през Септември и Октомври
All Inclusive оферти Анталия
All Inclusive оферти Мармарис
All Inclusive оферти Бодрум
All Inclusive оферти Кушадъсъ
Евтини All Inclusive почивки
Намалени оферти за Осми Декември 2016
Септемврийски празници
Почивка на Море
Нова Година - Ориент
Апартаменти в Слънчев Бряг
Сити Брейкс
Майски празници
Чартърни програми
Почивки в Гърция
Обиколни Турове
Нова Година - Екзотика
Нова Година - Европа
Море
Автобусни Почивки
Великден
Екскурзии в Европа
Уикенди в Европа със самолет
Промо оферти за Планина
Ранни записвания СКИ 2017
Студентски празник 2016
Зима 2017
СКИ Почивки в Австрия 2017
Ски в Алпите 2017
Екскурзии
Самолетни Почивки
ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК 2014
Нова Година на Балканите
Ранни записвания море 2017
Свети Валентин 2017
Морски Круизи
Речни Круизи
Промоции
Почивка Халкидики автобус
Пролетни оферти
Априлска Ваканция 2016
Почивка Море
Почивка Олимпийска Ривиера с автобус
All inclusive
На Ваканция с Деца
На Ultra All Inclusive
Почивки Халкидики - Собствен транспорт
Топ Оферти
3-ти Март 2017
Великден 2017
Майски празници 2017
На Море
На Планина
6 септември 2016
22-ри септември 2016
На СПА
8-ми Март 2017
СПА почивки
Предколедни Екскурзии 2016
All Inclusive оферти Албена
Почивка на Планина
Море в Турция - септември и октомври
Евтини почивки
Намалени оферти до 90 процента
Уикенд на Планина
СПА Уикенди
СКИ Почивки 2016
Новогодишни пакети
СПА пакети за почивка
Намалени оферти за Море
Намалени оферти за Планина
Намалени Уикенди
Нова Година 2017 в Чужбина
Намалени оферти за СПА
All Inclusive оферти Елените
Септември и Октомври на море
Оферти за Май и Юни на море
All Inclusive оферти Слънчев Бряг
Оферти за 24 ти Май
All Inclusive оферти Златни пясъци
Почивки в Турция
Септемврийски празници 2016
Море в Гърция - септември и октомври
Великден и Майски празници 2017
Студентски празник
Коледа
Нова Година
Предколедни оферти 2016
Индивидуални пътувания
Поклоннически пътувания
Сватбени пътешествия
Екзотични пътувания

ПО ВИД ТУРИЗЪМ

Морски Туризъм
Планински Туризъм
Селски Туризъм
Градски Туризъм
Културен Туризъм
Ски Туризъм
Спа Туризъм
Еко Туризъм
Бизнес Туризъм
Конферентен Туризъм
Голф Туризъм
Винен Туризъм
Религиозен Туризъм Поклонничество
Събитиен Туризъм
Трекинг
Екстремен Туризъм
Медицински Туризъм

ПО ВИДОВЕ КУРОРТИ

СПА Курорти
Ски Курорти
Планински Курорти
Морски Курорти

ПО ЦЕНА

0-100
100-200
200-500
500-1000
НАД 1000

ПО НОЩУВКИ

1-3
3-5
5-10
НАД 10

ПО ТРАНСПОРТ

Собствен Транспорт
Автобус
Самолет
Кораб

На All inclusive България

СПА почивки в България

ВСИЧКИ ALL INCLUSIVE ОФЕРТИ

Препоръчани Хотели

ХОТЕЛ PORTO CARRAS RESORT SITHONIA THALASSO AND SPA ХОТЕЛ PORTO CARRAS RESORT SITHONIA THALASSO AND SPA *****
Неос Мармарас

Цени от: 0.00 лв

ХОТЕЛ AGIONISSI RESORT ХОТЕЛ AGIONISSI RESORT ****
Амулиани

Цени от: 0.00 лв

ХОТЕЛ VILLA NATASSA ХОТЕЛ VILLA NATASSA **
Скала Рахони

Цени от: 0.00 лв

ХОТЕЛ PASA BEACH ХОТЕЛ PASA BEACH ****
Мармарис

Цени от: 0.00 лв

Избрани оферти Индия
Следете най-изгодните оферти във Фейсбук

Спечели Почивка за двама на Константин и Елена през Август !

Следвай тези две прости стъпки:

1. Регистрирай се с email до 15.08

2. Харесай страницата ни

във Facebookи/или Страницата ни в Google+

Участвай

Победителят от играта за месец Юли ще бъде обявен на страницата ни във Facebook