All Inclusive     Почивки в Турция   Лято 2019

Отстъпки за Ранни Записвания до 30%

Оферти за хотели, почивки на СПА, море и планина в
България и Чужбина

Белица

Търсиш почивка в Белица? Виж нашите оферти за хотели, вили и къщи в Белица на атрактивни цени.

Белица хотели, вили и къщи - промоции и цени с отстъпки, оферти Last minute и ранни записвания, пакети All inclusive ,адрес и карта на хотела с контакти.

Белица е град в Югозападна България. Той се намира в Област Благоевград и е в близост до градовете Разлог, Банско и Якоруда.

Забележителности в и около Белица 

 
 
Парк за танцуващи мечки - Белица
 
Паркът е открит на 17 ноември 2000 година. Повечето от животните са отделени от майките си още в крехка възраст, като освен това са се родили в робство и не познават типичната за вида си среда. Първите три обитателя са танцуващите мечки Марияна, Калинка и Стефан.
 
 
 
Църквата "Св.Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" - Добърско - 16.4 км., 20 минути с кола
 
Светилището е построено през 1614 година. Храмът е изграден като трикорабна базилика от камък и хоросан. Архитектурата е съобразена с изискванията на турците, с малки размери, на половина в земята, без купол и без камбанария. Има съвсем малки прозорчета, като по архитектура, сградата наподобявала останалите къщи в селото. Част от 100-те Национални туристически обекта.
 
 
 
Село Добърско - 16.4 км., 21 минути с кола
 
Село Добърско става все по-известно сред туристите. Причината не е единствено старинната черква „Свети свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която е част от Стоте национални туристически обекта и е под егидата на ЮНЕСКО. Посетителите са привлечени и от легендата за чудодейната сила на селището. Твърди се, че част от ослепените при битката в Беласица, 1014 г. войници на Самуил се заселват в Добърско. Това се дължало на факта, че тук намерили облекчение от лечебната вода от аязмото. Добърско се превръща в дестинация с добре развит еко-туризъм. В близост до селото има водопад, както и чудесни екопътеки, които са предпоставка за една прекрасна почивка из дебрите на Рила планина.
 
 
 
Разлог - 17.5 км., 18 минути с кола
 
Разлог е град с чудесно местоположение. От едната страна са ридовете на Пирин, а от другата на Рила планина. Разлог впечатлява туристите с планинския си въздух, чудесната природа, многобройните фонтани в града, вкусните гозби и др. Атмосферата е добре подправена с характерния за местността диалект, който привлича със своята уникалност. Най-подходящото време за посещение на Разлог е по време на празниците по случай Нова Година. Традицията в града повелява да се организира карнавал с много игри, танци и веселие. В основата на празника стоят главните действащи лица - кукерите. Със своите танци те прогонват злото и носят здраве и радост на всички. В Разлог се провеждат различни събития през годината, които представляват интерес за туристите: фестивал на мъжките певчески групи и индивидуални изпълнители; Музикален фестивал; Рок Разлог; Национален турнир "Танцов свят" и др.
 
 
 
 
Байкушевaта мура - Банско - 18.9 км., 21 минути с кола
 
Дървото е на възраст от 1300 години. Черната мура - Байкушевата, е тази, която е с над 25 метра в диаметър, около 2,2 метра и почти 8-метровата обиколка на дървото. Тя привлича много туристи, които посещават Пирин планина, любители на природните красоти.
 
 
 
Музеен комплекс - Банско - 20 км., 22 минути с кола
 
В комплекса се включват: Къща-музей "Никола Вапцаров", Веляновата къща, Къща-музей "Неофит Рилски", Черква "Св.Троица". Музейният комплекс "Банско" представя историческо, архитектурно и художествено наследство, както и бележитите личности, чиито къщи са превърнати в музеи. Част от 100-те Национални туристически обекта.
 
 
 
Къща-музей „Неофит Рилски” - Банско - 20 км., 24 минути с кола
 
Къщата се намира в непосредствена близост до храма „Св. Троица” в гр. Банско. Представлява архитектурен и исторически паметник с национално значение, като този си статут получава през 1967 г. Къщата е заобиколена от голям двор, който е ограден със солидни каменни зидове и масивна дървена порта – типичната укрепена къща, характерна за XVIII в, когато е и построена. На приземния етаж се намира скривалището, а също така и стопанските помещения. На втория етаж са всекидневната и килийното училище. Голям чардак свързва чрез външна тераса къщата с бившите стопански постройки. Къщата е известна още и с името Бенина къща – от светското име на Неофит Рилски - Никола Поппетров Бенин. Той е посветил целия си живот на науката, културата и образованието, като е автор и на първата българска граматика. До 1981 г, когато е обявена за музей, къщата е стопанисвана от родственици на народния просветител. В наши дни къщата е с постоянна музейна експозиция, като там може да разгледате материали свързани с дългогодишната просветна дейност на Неофит Рилски, сред експонатите е и „Българска граматика” издадена 1835 г.
 
 
 
Постоянна Иконна изложба – гр. Банско - Банско - 22.6 км., 25 минути с кола
 
Изложбата се намира в най-старата запазена сграда в гр. Банско построена още 1749 г. Преди това постройката е била женски метох, първо към Хилендарския, а по-късно към Рилския манастир. Постоянната иконна изложба е установена в сградата от 1986 г. Едноетажната къща се намира в старата част на града, като в близост са разположени църквата „Св. Троица” и паметникът на Паисий Хилендарски. Музеят разполага с шест изложбени зали, в които са изложени произведения от XVIII в. и XIX в. на творците от Банската иконописна школа. Основоположник на школата е Тома Вишанов, който черпи своя опит по време на пътуванията си из Европа и смело импровизира и налага нов стил чрез своите творби. Добър пример за това е високо ценената икона „Благославящият Христос", където Спасителят е изобразен като испански благородник. Делото на самобитния творец е продължено от неговите наследници – сина му Димитър и внук му Симеон. Освен оригиналните икони, може да разгледате и фотокопия на творби на Банската школа намиращи се в други кътчета на страната, включително и такива от Рилския манастир.
 
 
 
 
Църквата „Св. Троица” - Банско - 22.7 км., 25 минути с кола
 
Храмът е разположена в самия център на град Банско, като представлява една от основните забележителности на града. Църквата също така е и една от най-големите в страната, като самата сграда по тип представлява трикорабна псевдо базилика. Строена е през 1835 г. от местните майстори Григор Доюв, Лазар Глушков . Църквата е построена със средствата на голям брой дарители - 270 фамилии и 1081 индивидуални такива, като е изградена върху имот на тогавашния кмет на селото Лазар Герман. По-късно през 1850 г. в двора, който е ограден с масивен каменен зид е добавена и камбанарията, която е дело на майстор Глигор Доюв, а през 1866 г. към кулата на камбанарията е добавен и часовник, изработен от самоукия местен майстор Тодор Хаджирадонов. Украсата на църквата се свързва с имената на едни от най-изявените майстори от Банската школа. Изработка на Велян Огнев са уникалният резбован иконостас, оригиналните стенописи по колоните, стените и купола. Дело на неговия син Димитър Молеров пък са кръста на разпятието, престола, големите иконостасни икони и целувателните икони. Работа по иконостасите продължава и внукът на Велян Огнев - Симеон Молеров, който също сътворява прекрасни творби. Храмовият комплекс е едно от най-ярките постижения на банската култура от епохата на Възраждането.
 
 
 
Банско - 22.8 км., 23 минути с кола
 
Банско е град, в който се наблюдава симбиоза между възрожденски стил и модерност. Днес Банско е предпочитана дестинация за културно-исторически туризъм и ски-туризъм. Посетителите имат възможността да се докоснат до българската история, посещавайки паметника на първият възрожденец Паисий, църквата „Света Троица”, къщата на Неофит Рилски и други забележителности. Старите къщи в Банско са запазили облика си. Те изпълняват нова функция в настоящето. По-голямата част от тях се използват като механи или хотели. Прекрасните ски писти, добрите ски учители и приятната атмосфера приканват гостите да станат част от ски-приказката в Банско. Курортът е място, подходящо за посещение през цялата година. В него се провеждат Джаз фест през месец август, Международен фестивал „Утринна звезда” през месец ноември, Филм фест, Летен театрален фестивал и още много други събития.
 
 
 
Къща-музей „Никола Вапцаров” - Банско - 22.9 км., 26 минути с кола
 
Родната къща на поета Никола Вапцаров се намира в центъра на град Банско – на самия централен площад, в близост до сградата на общината. Къщата е първият музей открит в град Банско през 1952 г. В последствие къщата-музей търпи няколко реконструкции през 1960, 1979 и 1992 г. В момента в къщата на поета може да видите етнографска експозиция свързана с живота на Вапцаров – от детството до смъртта му. Също така са запазени работната стая на майка му – Елена Вапцарова, всекидневната и гостната. Музеят е оборудван и с модерна мултимедийна техника – може да видите филм за Никола Вапцаров, който е преведен на английски, немски, френски и руски езици. Мултимедийната зала е с капацитет от 40 места, като там е изложено и пано с родословното дърво на Вапцаров. На втория етаж на къщата пък е представена експозиция посветена на живота на поета след постъпването му в Морското машинно училище във Варна. Изложени са множество документи и снимков материал, сред които и единствената издадена приживе стихосбирка на Вапцаров - „Моторни песни”. Във витрина са запазени костюмът, ризата и часовникът, които Никола Вапцаров е носил преди разстрела.
 
 
 
Музей „Велянова Къща” - Банско - 22.6 км., 25 минути с кола
 
Къщата се намира в гр. Банско в близост до централния площад и представлява архитектурно-етнографски музей, като е включена в списъка на 100-те национални туристически обекти. Веляновата къща е построена през XVIII в. – голяма двуетажна сграда, съградена от камък и дърво. Някога е била притежание на заможно семейство, но докато мъжът бил на път, разбойници нападнали имението му и избили семейството – собственикът, никога повече не се завърнал в къщата и тя била изоставена. Така до 1835 г., когато къщата била дарена от местното население на известния майстор Велян Огнев. Той бил нает да изработи украсата на храма „Св. Троица” в Банско, като за отплата местните му дали къщата, станала известна по-късно като Велянова къща. Огнев изработил изографисаната украса, а също така и дърворезбата на таваните на къщата, благодарение на което, тя се превърнала в чудесно произведение на изкуството. Къщата е строена в характерен стил за времето си – със скривалища в приземната част и по 5 стаи на етаж – просторна и голяма къща на богато семейство. В наши дни в приземния етаж е се намира етнографска изложда-базар. Къщата е обявена за паметник на културата с национално значение през 1967 г.
 
 
 
 
Сухото езеро - 20.9 км., 54 минути с кола
 
Сухото езеро се намира на територията на Природeн парк Рила, разположено е до град Белица и курорта Семково. Това е най-ниското езеро в планината Рила. Езерото се намира в близост до красива клекова гора в подножието на Среден връх. Любопитното за това езеро е, че то е безотточно и не пресъхва през летния сезон. До тук води маркиран еко-маршрут, водещ началото си от Кирилова поляна. Преходът продължава около 2 часа нормален ход.
 
 
 
Кирилова поляна - 20.9 км., 54 минути с кола
 
Кирилова (партизанска) поляна е местност, която се намира в резервата "Риломанастирска гора", на територията на Природен парк “Рилски манастир”. Районът представлява голяма равна поляна, която обгражда гъста гора. Тук могат да се наемат бунгала на ниски цени, да се прави къмпинг на палатки, има заведение за хранене. От Кирилова поляна стартира еко-маршрут, който завървшва при Сухото езеро, а преходът продължава около 2 часа на нормален ход. До Кирилова поляна може да се стигне по асфалтиран път, започващ от Рилския манастир.
 
 
 
Национален парк Пирин - 34.5 км., 41 минути с кола
 
Национален парк „Пирин“ е един от трите, съществуващи в България, национални парка, който обхваща обемна част от планината Пирин. В миналото областта е носила името Народен парк Вихрен и е била създадена през 1962 г. като основната й цел е била опазване на зоните с гори в по-високите части на Пирин. През 1974 г. местността е преименувана на Народен парк Пирин, а територията, която обхваща е увеличена. През 1983 година районът е категоризиран с ранг от Европа – „Световно значение“. Днес в парка могат да бъдат наблюдавани уникални животински и растителни представители, които няма как ба бъдат видяни на други места в страната или по света. В този периметър се намира една от най-големите природни забележителности на националния парк - Байкушевата мура.
 
 
 
Връх Вихрен - Банско - 37.3 км., 57 минути с кола
 
Връх Вихрен е висок 2914 метра. Той е третият по височина на Балканския полуостров и вторият в България. Вихрен прилича на пресечена пирамида, а от юг — на четиристенна пирамида. За този връх е характерно, че изглежда по много различен начин от различните посоки. Скалите, които изграждат Вихрен, са мрамори, които не задържат вода, поради което в целия район на върха няма реки и езера. Най-близките езера са Влахините на югозапад.
 
 

 
Ранни записвания море в България

Бързо търсене на оферти за България и ЧужбинаПодробно търсене на оферти

ПО ДЪРЖАВИ

Австралия
Австрия
Азербайджан
Албания
Антигуа
Аржентина
Армения
Аруба
Барбадос
Бахамски Острови
Белгия
Бора Бора
Босна и Херцеговина
Бразилия
България
Великобритания
Виетнам
Гваделупа
Германия
Грузия
Гърция
Дания
Доминикана
Дубай
Египет
Еквадор
Естония
Занзибар
Израел
Индия
Иран
Ирландия
Исландия
Испания
Италия
Йордания
Кабо Верде
Канарски острови
Карибските острови
Катар
Кения
Кипър
Китай
Колумбия
Коста Рика
Куба
Кюрасао
Латвия
Ливан
Мавриций
Македония
Малайзия
Малдиви
Малта
Мароко
Мартиника
Мексико
Нова Зеландия
Норвегия
Оман
Остров Бали
Панама
Перу
Полша
Португалия
Пуерто Рико
Реюнион
Румъния
Русия
САЩ
Северна Корея
Сейнт Лусия
Сейшелски острови
Сингапур
Словакия
Словения
Сърбия
Тайланд
Танзания
Тибет
Тунис
Турция
Узбекистан
Украйна
Унгария
Филипините
Финландия
Франция
Холандия
Хърватска
Черна гора
Чехия
Чили
Швейцария
Швеция
Шотландия
Шри Ланка
ЮАР
Южна Корея
Ямайка
Япония

ПО ВИД

Почивки в България
Почивки в Чужбина
Екскурзии в България
Екскурзии в Чужбина
Индивидуални пътувания
Круизи

ПО КАТЕГОРИИ

На All inclusive
На Море
Почивки в Турция
Почивки в Гърция
СПА почивки
Горещи оферти
Почивка със собствен транспорт
Ученически лагери
В града
Зелени Училища
Еко
Никулден
Карнавали
Екскурзии автобус
Екскурзии самолет
Екзотика
Уикенди
Формула 1
На Ски 2019
Абитуриентски балове 2019
На Село
Златна възраст 55
СКИ Пакети 2019 в България
Оферти за СКИ Почивки в Боровец
СКИ Пакети 2019 в Чужбина
СКИ Почивки в Австрия 2019
Промо оферти за Планина
Намалени оферти за Осми Декември 2019
Зима 2020
Екскурзии в Европа
Студентски празник 2019
Ранни Записвания Зима 2019 - 2020
Уикенди в Европа със самолет
Ранни записвания СКИ 2019
Оферти за СКИ Почивки в Пампорово
Оферти за СКИ Почивки в Банско
Намалени Екскурзии
All Inclusive оферти Мармарис
All Inclusive оферти Бодрум
All Inclusive оферти Кушадъсъ
All Inclusive оферти Халкидики
Нова Година 2020 в България
8 декември 2019
Коледа 2019 в България
Предколедни оферти 2019
All Inclusive оферти Анталия
Коледни Пакети 2019
Пакети на Планина
СКИ Почивки 2019 в Италия
СКИ Почивки 2019 в България
Намалени оферти за Море в Дюни
Ски в Алпите 2019
Самолетни Почивки
Нова Година - Европа
Нова Година на Балканите
Нова Година - Ориент
Круизи
3 март
Почивки от Варна
Екскурзии от Варна
Почивки от Западна Европа
Почивки
Екскурзии от Бургас
Почивки от Бургас
Нова година 2 нощувки
Балнео Пакети
Нова Година - Екзотика
Студентски празник
ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК 2014
Великден
Автобусни Почивки
Море
Септемврийски празници
Почивка на Море
Екскурзии
Апартаменти в Слънчев Бряг
Нова Година
Сити Брейкс
Майски празници
Чартърни програми
Обиколни Турове
Промоции от Варна за Турция
All Inclusive оферти Дюни
Last minute
Речни Круизи
Промоции
Почивка Халкидики автобус
Пролетни оферти
Априлска Ваканция 2019
Почивка Море
Почивка Олимпийска Ривиера с автобус
All inclusive
Предколедни Екскурзии 2019
All Inclusive оферти Албена
All Inclusive оферти Елените
Морски Круизи
Свети Валентин 2019
На Ваканция с Деца
3-ти Март 2019
Великден 2019
Майски празници 2019
На Планина
Топ Оферти
На СПА
Ранни записвания море 2019
Лято 2019
8-ми Март 2019
Почивки Халкидики - Собствен транспорт
На Ultra All Inclusive
Септември и Октомври на море
Оферти за Май и Юни на море
СПА Уикенди
All Inclusive на Море
All Inclusive на Планина
All Inclusive през Септември и Октомври
СКИ Почивки 2019
Новогодишни пакети
СПА пакети за почивка
Намалени оферти за Море
Намалени оферти за Планина
Намалени Уикенди
Намалени оферти за СПА
Уикенд на Планина
Намалени оферти до 90 процента
Евтини почивки
All Inclusive оферти Слънчев Бряг
Оферти за 24 ти Май
Намалени почивки на Море в Гърция
All Inclusive оферти Златни пясъци
Намалени почивки на Море в Турция
Септемврийски празници 2019
Коледа 2019 в Чужбина
Море в Гърция - септември и октомври
Нова Година 2020 в Чужбина
Почивка на Планина
Море в Турция - септември и октомври
Евтини All Inclusive почивки
Великден и Майски празници 2019
6 септември 2019
22-ри септември 2019
Коледа
Нова Година 2020
Индивидуални пътувания
Поклоннически пътувания
Сватбени пътешествия
Екзотични пътувания

ПО ВИД ТУРИЗЪМ

Морски Туризъм
Планински Туризъм
Селски Туризъм
Градски Туризъм
Културен Туризъм
Ски Туризъм
Спа Туризъм
Еко Туризъм
Бизнес Туризъм
Конферентен Туризъм
Голф Туризъм
Винен Туризъм
Религиозен Туризъм Поклонничество
Събитиен Туризъм
Трекинг
Екстремен Туризъм
Медицински Туризъм

ПО ВИДОВЕ КУРОРТИ

СПА Курорти
Ски Курорти
Планински Курорти
Морски Курорти

ПО ЦЕНА

0-100
100-200
200-500
500-1000
НАД 1000

ПО НОЩУВКИ

1-3
3-5
5-10
НАД 10

ПО ТРАНСПОРТ

Собствен Транспорт
Автобус
Самолет
Кораб
Изработка на сайт от BULTAG WEB DESIGN

На All inclusive България

СПА почивки в България

ВСИЧКИ ALL INCLUSIVE ОФЕРТИ

Препоръчани Хотели

ХОТЕЛ ATHOS PALACE ХОТЕЛ ATHOS PALACE ****
Калитея - Касандра

Цени от: 111.00 лв

КОМПЛЕКС МЕЛЛИЯ КОМПЛЕКС МЕЛЛИЯ ***
Равда

Цени от: 35.00 лв

ХОТЕЛ БАЛКАНСКО БИЖУ ХОТЕЛ БАЛКАНСКО БИЖУ ****
Разлог

Цени от: 39.00 лв

РЕГНУМ АПАРТХОТЕЛ РЕГНУМ АПАРТХОТЕЛ *****
Банско

Цени от: 92.00 лв

Хотел Планета Хотел Планета *****
Слънчев Бряг

Цени от: 55.00 лв

Хотел Калиакра Хотел Калиакра ****
Албена

Цени от: 81.00 лв

ХОТЕЛ БОР

ХОТЕЛ БОР - Белица

Белица хотели цени оферти мнения и коментари за хотел Бор

Цени от: 0.00 лв

ХОТЕЛ ЗДРАВЕЦ

ХОТЕЛ ЗДРАВЕЦ - Белица

Белица хотели цени оферти мнения и коментари за почивка в хотел Здравец

Цени от: 0.00 лв
Следете най-изгодните оферти във Фейсбук

Спечели Почивка за двама на Константин и Елена през Август !

Следвай тези две прости стъпки:

1. Регистрирай се с email до 15.08

2. Харесай страницата ни

във Facebookи/или Страницата ни в Google+

Участвай

Победителят от играта за месец Юли ще бъде обявен на страницата ни във Facebook